Rippvoodi kasutamine

Hennessy Rippvoodi auto küljes

Rippvoodi, Ripptelk, Rippsäng (hammock)

Eesti keeles on levinud termin „võrkkiik“ mis paraku ei too esile matkavõimelise „võrkkiigu“ olemust. Rippvoodi on kangast tehtud „võrkkiik,“ mille puhul on oluline rõhk pandud magamismugavusele.

Võrkkiik

on võrgust ning enamasti otsast pulkadega. Nendega me ei tegele, kuna võrk on ihu vastu ebamugav ning otstes olevad pulgad tekitavad ümber minemise ohu. Küll aga on meie tootevalikus Ticket to the Moon tooted, mida peame oluliselt paremaks.

P1050521

Pingeliin (Ridgeline)

Nöör, mis hoiab rippvoodi kere õige pinge all ja ei lase seda liiga pikaks tõmmata. Samuti aitab see rippvoodil sääsevõrku näost eemal hoida. Hennesssy Rippvooditel on pingeliin olemas ning TTTM rippvooditele saab selle kerge vaevata lisada.

Puude kallistajad (Tree huggers)

Paelad, mis kaitsevad puud, et nöörid ei saaks koorde soonida. Treehugger paelad kinnitatakse puu külge, mille külge omakorda saab rippvoodi, nööridega riputada. Harilikult 1-3 meetrit pikad, et oleks ka sättimise ruumi.

Treehugger strap

Whoopie sling

Paraku veel eestistamata sõlme nimetus. Sõlme eripäraks on aas, millel on suur pikkuse reguleerimise võimalus. Selle abil saab hõlpsalt nööre pingutada.

Tarp

Vihmakate, teatakse ka telkmantli nime all, mis paigaldatakse rippvoodi või soovitud ala kohale, loomaks vihmavaba ala.

Aluskilt (Under quilt/UQ/Underblanket)

Tekk, mis hoiab küljealuse sooja. Kasutatakse magamismati asemel. Kinnitatakse rippvoodi välisele osale, keha raskus ei suruks isolatsiooni kokku. Eeliseks magamismati ees on suurem pakitavus, hingavus ja kasutusmugavus.

Pealiskilt (Top quilt/TQ)

Tekk jalataskuga. Kasutatakse magamiskoti asemel, kuid on mõeldud just rippvoodis magamiseks. Eripäraks on see, et on selja alt lahtine ning puudub kapuuts. Eeliseks on kergem kaal ja lihtsus sisse-välja ronimisel. Ei sobi hästi magamiseks maapinnal, kuid maas magades sobib hästi kergeks lisasoojustuseks magamiskoti sisse.

Kasulikud sõlmed

Marlinspike kinnitus

Vaiasõlm, kus pulga abil tekitatakse nöörile või paelale pidepunkt, kuhu saab riputada rippvoodi kandva nööri. http://www.animatedknots.com/marlinspike/#ScrollPoint

Prusiku sõlm

Libistatav, poov sõlm, millega saas kinnitada varustust nööri külge. Antud sõlmega on kinnitatud Hennessy Hammock rippvooditele Tarbid http://www.animatedknots.com/prusik/

Pingutatav sõlm

Mugav, pingutatav sõlm, Tarbi vms nööridele. http://www.animatedknots.com/midshipmans/

Hennessy Rippvoodi sidumine

Tehniliselt ei ole tegu sõlmega vaid sidumistehnikaga, punumisega, mis koosneb paelade ja nööri vaheliti 8 tegemisest ning turvalisuse suurendamiseks lõppeb libiseva sõlmega.

Ripptelk on Rippvoodi