Kuidas Rippvoodis magada?

Kuidas rippvoodit kasutada.

1) Karabiinid ja nöör on Sinu sõbrad. Nende abil saad vihmakatte alla igasugust varustust riputada – seljakoti, saapad, sööginõud või midagi muud. Pea ainult meeles, et Sinu ja varustuse kogukaal ei ületaks rippvoodi kaalulimiiti!

2) Hennessy rippvoodi-telgi kotti saad kasutada jalanõude hoidjana. Jalanõud sisse ning aasapidi vihmakatte alla rippuma. Kuna kõigi Hennessy vooditega on kaasas ussinahk ei ole vaja rippvoodit eraldi kaasas olevasse kotti toppida.

3) Kasuta alati soojustust, lebo vms kui temperatuur on  <20C. Kuna sooja hoiab õhk mille me oma kehamassiga välja surume meie alla jäävast magamiskotist on vaja meid ümbritsevast isoleerida. Kasvõi kõige õhemat sorti tuuleklaasi isolatsioon sobib. See teeb Ripptelgis – rippvoodis magamise palju soojemaks ning mõnusamaks.  Saab ka ehituspoest.

4) Selleks, et Hennessy Rippvoodis sirge seljaga magada, aseta jalad telgi paremale, luku poole, – ning ülakeha vasakule, lukuta külje, poole pikemale telgjoonele. Õige koht on sama kus väljas on kummid. Võib ka vastupidi seni kuni diagonaal säilib. Niiviisi jääb magamisalus sirgeks ja magada saab ka küllili asendis.

5) Kui rippvoodi nööri külge kinnitatud varjualune vajub lössi, kinnita varjualuse nurkadesse raskus või lase rippvoodi nöörid lõdvemaks, et tarp oleks voodist kõrgemal.

6) Ideaalne rippvoodi pingutus on, kui rippvoodi nöörid on umbes 25-30° nurga all võrreldes maaga. Nii on palju mugavam magada diagonaalis ning rippvoodi peenike kesknöör ei saa liigset pinget. Samuti ei vaju voodisse sisenedes tarp lössi.

7) Hennessy rippvoodite paigaldamiseks on kõige lihtsam kasutada sõlme, mis tegelikult ei ole sõlm vaid punutis.
Antud sõlme eeliseks on tõsiasi et see ei poo ennast kinni ning on pärast sama lihtne lahti teha kui algselt oli kinnitada.

Natukene kehv video, kuid aitab aru saada sõlmest.

 

Ripptelk on Rippvoodi